Zet de BraillePi recht voor u. Sluit eerst de brailleleesregel aan. Doe dit door de kabel van de leesregel in de usb-poort aan de voorkant van de BraillePi te steken. (Zet de brailleleesregel aan als dat nodig is. Niet alle leesregel hoeven aangezet te worden.) Sluit nu de spanning aan. Stop de usb-lader in een stopcontact en verbindt deze via een kabel met de BraillePi. De aansluiting is de ronde ingang aan de achterkant van de BraillePi.

Na het aansluiten zal de BraillePi automatisch starten. De BraillePi zoemt dan. De gebruiker weet zo dat er iets gebeurd. Na het opstarten zul je een instructie horen. Als de regel niet is aangesloten zal dit ook kenbaar worden gemaakt.

Je kunt beginnen als je de instructie hoort. Als je niet niet wat je moet doen dan kun je altijd de instructie beluisteren door de rechter-middelste-duimtoets in te drukken.

Door een usb-stick met het bestand word.txt in de aangesloten BraillePi te steken krijg je nieuwe oefeningen. Je hoort een fladderend geluid als de oefeningen worden overgezet.